Spadtag för nya studentbostäder vid Chalmers

8 december, 2017

Chalmers Studentbostäder startade formellt sitt senaste projekt Uddjaur med en smäll. Uddjaur, som står klart i mars 2019, förärades både ett traditionellt spadtag och en något mindre vanlig bergsprängning för att markera sin byggstart.

Uddjaur är ursprungligen namnet på en sjö i Lappland, vilket kan tyckas vara långt från Gibraltargatan i Göteborg där de nya bostäderna byggs. Men Joakim Wallin, vd på Chalmers Studentbostäder berättar att namnet kommer från områdets gamla kvartersnamn.

Förskola i bottenplan
De 118 nya studentbostäderna kommer bestå av ettor, tvåor och treor. Dessutom byggs en förskola med fem avdelningar i fastighetens bottenplan. Chalmers Studentbostäder arbetar med att uppnå hög hållbarhetsnivå för byggnaden och ambitionen är Miljöbyggnad Guld (SGBC). Bostäderna kommer att ligga på 10 minuters promenadavstånd till Chalmers tekniska högskola i Johanneberg.

Viktig koppling till Chalmers internationella attraktivitet
Bland invigningstalarna märktes det att Uddjaur, precis som alla nya studentbostäder i staden, är efterlängtade. Carl Toller, ordförande i Chalmers Studentkår, tog upp hur bristen på studentbostäder påverkar framförallt internationella studenters möjligheter att komma till Göteborg och studera. Även Chalmers rektor Stefan Bengtsson berörde kopplingen. Han framhöll att det idag främsta hindret för att locka fler internationella studenter är bristen på bostäder.

 

Söker du bostad?

Kul att du vill bo i en studentbostad i Göteborg! Vi hyr inte ut studentbostäder på den här webbplatsen, men vi vet att det är svårt att hitta och vi jobbar för att det ska byggas fler. För att hjälpa har vi samlat länkar till dem som hyr ut i Göteborgsområdet. Klicka på knappen, leta i listan och sök dig vidare till uthyrningssidorna. Lycka till!