Nyhetsrum

Här publiceras vi nyheter relaterat till GBG7000+, studentbostäder och Göteborg. Vi blandar egna nyheter med länkade nyheter, och varje gång ett nytt projekt läggs till ser du det här. Nyhetstips? Kontakta oss!

 

 

SFS bostadsrapport 2020

11 september, 2020

Göteborg är Sveriges näst största studentstad. Bostadssituationen är ansträngd i hela Göteborg vilket minskar möjligheterna för studenterna att hitta en bostad. Varje år börjar det cirka 15 000 nya studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet vilket kan ställas mot att det totalt finns drygt 10 900 studentbostäder i staden. Dessa siffror är i sig talande för att många som nu flyttar till Göteborg för studier inte kommer hitta en bostad.

Pressmeddelande

Politiskt intresse för studentbostäder

11 september, 2020

Den 19 maj var riksdagspolitikerna David Josefsson (civilutskottet) och Marie-Louise Hänel Sandström (utbildningsutskottet) på plats för att se SGS nya bostadsbyggnation vid det som döpts till Studiegången.

Studentboende2026

16 januari, 2020

Byggnadsnämnden har på sitt decembermöte beslutat att gå vidare med, att i samverkan med de andra berörda nämnderna, utreda om det är möjligt att skapa en samverkansgrupp likt bostad2021 för att lösa bostadskrisen för studenter. Detta är något som samverkansprojektet Gbg7000+ kämpat för länge och att dialogen mellan nämnderna fördjupas är en förutsättning för att nå målet om att skapa 7000 nya bostäder fram till 2016.

Göteborg vill satsa på studentbostäder

30 november, 2019 – Källa: GP

Bostadsbristen hämmar både näringsliv och universitet i Göteborg. Nu kan satsningen Bostad2021 kopieras för att på sikt få fram fler student- och forskarbostäder.

Längtan efter bostad

8 november, 2019 – Källa: Spionen

Den som studerat i Göteborg vet hur svårt det är att hitta bostad. Att få ett förstahandskontrakt genom den vanliga bostadsförmedlingen är bara att glömma och även en studentlägenhet kräver många dagar i kö. Alla inblandade är överens om att lösningen på problemet är att bygga mer. Men varför går det då så långsamt?

Göteborg för studenterna blir större

4 november, 2019

Den 27 november 2019 tog Regionfullmäktige i Västra Götaland ett närmast historiskt beslut och utökade Göteborgs stadsgräns för de göteborgare som tar sig runt med kollektivtrafiken.

SFS bostadsrapport 2019

15 september, 2019

För att komma tillrätta med orsaken till problemet har vi varit initiativtagare till ett samverkansprojekt, GBG7000+, bestående av flertalet aktörer, både myndigheter, kommun och privata fastighetsbolag. Det syftar till att bygga 7 000 nya, permanenta studentbostäder fram till år 2026. Hittills har cirka 1 000 nya studentlägenheter tillskapats.

Mossens Randzon

29 november, 2018 – Källa:

Chalmers studentbostäder planerar att tillsammans med Göteborgs Stad och Göteborgs Studenters Företagsgrupp AB utveckla randzonen vid Gibraltargatan östra sida till en bättre, intressantare och mer spännande plats för alla genom att utveckla vackra, klimatsmarta och gröna byggnadsverk.

Chalmers vill att staden omprioriterar

2 november, 2018 – Källa: GP

Chalmers vill bygga 450 nya bostäder men eftersom kommunen inte tillsätter tillräckliga resurser står arbetet helt stilla, enligt rektorn Stefan Bengtsson. Redan nu gör bostadsbristen att högskolan tvingas tacka nej till internationella studenter.

Twitter @gbg7000

Söker du bostad?

Kul att du vill bo i en studentbostad i Göteborg! Vi hyr inte ut studentbostäder på den här webbplatsen, men vi vet att det är svårt att hitta och vi jobbar för att det ska byggas fler. För att hjälpa har vi samlat länkar till dem som hyr ut i Göteborgsområdet. Klicka på knappen, leta i listan och sök dig vidare till uthyrningssidorna. Lycka till!