Den 27 november 2019 tog Regionfullmäktige i Västra Götaland ett närmast historiskt beslut och utökade Göteborgs stadsgräns för de göteborgare som tar sig runt med kollektivtrafiken.

 Västtrafik zonkarta

Beslutet att ändra zonindelningen för kollektivtrafiken mottogs positivt av intressegruppen Gbg7000+. Det har varit en stor fråga för de som bygger studentbostäder att studenterna inte ska behöva belastas med en större resekostnad. Detta har i sin tur begränsat byggarna från att titta till grannkommunerna Mölndal och Partille. Skillnaden på biljettpriser är stor och kan för en ansträngd ekonomi vara tuff att bära. Studenter som tidigare behövt resa över zongränsen har haft ytterligare kostnader om 660 i månaden eller drygt 6% av den disponibla månadsinkomsten.

 

Söker du bostad?

Kul att du vill bo i en studentbostad i Göteborg! Vi hyr inte ut studentbostäder på den här webbplatsen, men vi vet att det är svårt att hitta och vi jobbar för att det ska byggas fler. För att hjälpa har vi samlat länkar till dem som hyr ut i Göteborgsområdet. Klicka på knappen, leta i listan och sök dig vidare till uthyrningssidorna. Lycka till!