Sven Brolids väg

Byggnation, beräknad inflyttning 2023

Adress:
Område: Majorna-Linné
Bostäder: 327
Byggherre: SGS
Fas: Byggnation
Beräknad inflyttning: 2023

Ettor: 191
Tvåor: 62
Treor: 74
Fyror:

Senast uppdaterad 11 september, 2020

I direkt anslutning till SGS två hus på Fridhemsgatan 56 och 58 kommer vi att bygga 327 nya studentbostäder på Sven Brolids väg. Bostäderna fördelar sig på 6 hus mellan sju och åtta våningar höga. Projektet innehåller också en förskola med sex avdelningar.

Byggstatus 2019

Första stommen är färdigmonterad. Betongarbetena för nästkommande hus löper på som planerat och andra grundläggningen är klar så att stommontaget kan påbörjas. Arbetena följer tidplan.

Bostäderna har fokus på hållbar energianvändning. Husen värms upp med hjälp av värmepumpar, de får solpaneler på taket för att klara fastigheternas energibehov och den el som hyresgästerna förbrukar är ren vindkraftel. Projektet innebär att SGS kompletterar sitt tidigare bostadsområde på Fridhemsgatan och får därmed totalt 475 studentlägenheter i området.

 

Karta

Söker du bostad?

Kul att du vill bo i en studentbostad i Göteborg! Vi hyr inte ut studentbostäder på den här webbplatsen, men vi vet att det är svårt att hitta och vi jobbar för att det ska byggas fler. För att hjälpa har vi samlat länkar till dem som hyr ut i Göteborgsområdet. Klicka på knappen, leta i listan och sök dig vidare till uthyrningssidorna. Lycka till!